



ADRIATYCKA ZUPA RYBNA
Wywar na bazie ryb i skorupiaków z pomidorami, chilli, łososiem, kałamarnicą, dorszem, krewetkami, mulami i grzanką czosnkową

VATRENI ŻUR
Żurek na wywarze jagnięco-wieprzowym z kiełbaskami jagnięcymi, kurkami, puree ajvarowym, jajkiem i chipsem z boczku


MAKARON SLOBODANA
Tagliatelle, maślany sos demi glace, polędwica wołowa, pomidorki cherry, sól truflowa, parmezan


MAKARON TARTUFI
Paccheri w sosie śmietanowo-truflowym, carpaccio z trufli, parmezan

SZAFRANOWE RISOTTO MARINY
Risotto z szafranem, sos maślano-ajvarowy, krewetki, kalmary, mule, karmelizowane figi, chilli, parmezan

SAŁATA BUDVANSKA
Sałata rzymska, szpinak, grillowany dojrzewający ser kozi, chałka z masłem tymiankowym, konfitowane śliwki, gruszka w winie, truflowy vinaigrette, chutney figowy, balsamiczna cebulka, świeże zioła








PUNJENE LIGNJE
Młode kalmary faszerowane risotto z szynką dojrzewającą Pršut i wędzonym serem, sos pomarańczowy z ananasem, figami karmelizowanymi, białym winem i chilli, grzanka czosnkowa


KREWETKI JADRAŃSKIE Z SZYNKĄ PRŠUT
Krewetki z szynką dojrzewającą Pršut, figami karmelizowanymi, chilli, białym winem, rakiją, cebulą, czosnkiem i grzankami czosnkowymi

KREWETKI JADRAŃSKIE W SOSIE BISQUE
Krewetki w sosie bisque na wywarze z homara z solirodem, kaparami, cebulą, czosnkiem, chilli i grzankami czosnkowymi









COMBER JAGNIĘCY
Grillowane nowozelandzkie kotleciki jagnięce marynowane w oliwie z rozmarynem, gratin ziemniaczane z parmezanem i gałką muszkatołową, grillowane sezonowe warzywa


















BAKLAVA
Tradycyjna bałkańska baklava z orzechami włoskimi, lodami śmietankowymi, owocami i siekanymi pistacjami











