Kuchnia bałkańska w Warszawie? MUNJA oferuje o wiele więcej…
Czym zaskoczy Cię nasza kuchnia? Cóż, możesz spodziewać się aromatycznej i pysznej wycieczki po wszystkich krajach Morza Adriatyckiego. Kulinarne inspiracje czerpiemy z kuchni czarnogórskiej, serbskiej i chorwackiej oraz z Półwyspu Apenińskiego. W menu znajdują się więc zarówno pljeskavica, ćevapi czy faszerowane kalmary, jak i śródziemnomorskie carpaccio i pasty.
Przechodząc obok naszej otwartej kuchni z pewnością poczujesz kajmak, szynkę prsut, chilii, czosnek, oliwki i wiele innych aromatycznych przypraw, warzyw i dodatków. W witrynie znajdziesz także świeże ryby i owoce morza oraz najwyższej jakości sezonowane w lokalu steki, które za chwilę trafią na grilla, by móc zachwycić Cię wspaniałym smakiem ukrytym w każdym jednym kęsie.
Pewnie domyślasz się już, dlaczego symbolem Munji jest płomień? Tak, to nawiązanie do naszego ognistego grilla! Grill opalany węglem i drewnem to tradycja na Bałkanach – pozwala w naturalny sposób wydobyć niepowtarzalny smak i aromat produktów, a mięsa i ryby przygotowywane w ten sposób uzyskują idealny kolor i soczystość.